rrethana & rrethina

Kritikë dhe Aktivizëm

Arkiva Kategorie: Gjinore

Trupi im, armë drejt çlirimit!

Teutë Rrusta Aty ku kriza është e thellë dhe rezistenca ndaj shtypjes intensifikohet, aty lind edhe shpresa për transformimin e shoqërisë. Ky transformim është së pari ekonomiko-politik por ai nuk … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

22 Shkurt, 2016 · Lini një koment

Pse teta? Po pastaj?

Liri Kuçi Sot togfjalëshi mars, lule, muzikë, urime shënjon tetën, një ditë feste ku gratë vendosin. Vendosin të pranojnë lule, t’u kujtojnë se janë gra e për këtë meritojnë të … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

1 Prill, 2015 · Lini një koment

Për emancipimin e shoqërisë, gruaja

Dilfirus Vrioni E di që do të duket patetike, por e thënë me një fjalë: nuk ke nga e fillon. Maskilizmi i shoqërisë shqiptare sa vjen edhe forcohet. Natyrisht që … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

1 Shtator, 2014 · 2 Komente

Kombi dhe feja

Albin Kurti Shqiptarët nuk kanë tolerancë ndërfetare. Ndërtimi i tolerancës ndërfetare midis tyre bëhet veçse shkatërrim. Shqiptarët përherë kanë pasur dhe vazhdojnë të kenë bashkëpunim ndërfetar. Nëse për botën toleranca ndërfetare … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

6 Korrik, 2013 · Lini një koment

E kundërta e ligjit dhe çështja gjinore

Teutë Rrusta Ligji i punës në Kosovë krijon shumë  hapësira për rregullimin e kushteve të punës dhe punësimit, mirëpo  ai nuk vlen për gjë nëse mbetet në letër. Në një vend ku për plan është eliminimi i publikes … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

13 Qershor, 2013 · Lini një koment

Gratë në Kosovë: Papunësi e pabarazi

Teutë Rrusta, Adonis Tahiri, Arlind Manxhuka Papunësia mbetet përherë ndalesë në realizimin shoqëror e individual. Në Kosovë kemi një papunësi prej 45%, dhe në mesin e tyre 56% janë gra. … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

6 Maj, 2013 · Lini një koment