rrethana & rrethina

Kritikë dhe Aktivizëm

Arkiva Kategorie: Religjion

Rrënjët e së Djathtës Fetare

Rrënjët e së Djathtës Fetare[1] Nga Ikbal Ahmed (shqipëroi nga anglishtja origjinale: Gent Carrabregu)[2]   Ata i takojnë doktrinave të ndryshme fetare, madje shpesh doktrinave të kundërta—Hinduizmit, Judaizmit, Krishterimit, dhe … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

Nëntor 16, 2015 · 1 Koment

Besimi pa besimin

Slavoj Zizek – “On Belief”, Faith without Belief Le të fillojmë me kthesën hebraike. E para dhe kryesorja, ajo përmban statusin e ndryshuar të besimit. Në “ Je sais bien, … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

Qershor 13, 2015 · Lini një koment

Një vështrim nëpër arkivat e Islamit

Slavoj Zizek Për shumë historianë perëndimorë të religjionit Islami përbën një problem – si vallë mundi të lindë kjo fe pas Krishtërimit, fesë që do të duhej t’i jepte fund … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

Shtator 20, 2014 · 1 Koment

Antinomitë e Arsyes Tolerante

Liberalizëm apo Fondamentalizëm? Dy Konakë Molepsur me Murtajë! Nga Slavoj Zizek  Përktheu Arbër Zaimi Immanuel Kant-i zhvilloi nocionin e “antinomive të arsyes së kulluar”. Arsyeja e fundme e njeriut në … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

Gusht 31, 2014 · 1 Koment

Antiterrorizmi – kjo luftë defensive

Zgjim Hyseni Të hënen, më 11 gusht Policia e Kosovës ka arrestuar 40 qytetarë të Kosovës. Arsyeja e arrestimit thuhet të jetë e lidhur me dyshimet për planifikim të kryerjes … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

Gusht 31, 2014 · Lini një koment
Reklama