rrethana & rrethina

Kritikë dhe Aktivizëm

Arkiva Kategorie: Gjuhësi

Shqiptaria si terra incognita e politologjisë europiane

Gérard Vincent Një nga arsyet kryesore të kësaj mosnjohjeje duket ka të bëjë me vetë gjuhën shqipe, me ato me të cilat ajo ka refuzuar të mbarset, dhe kësisoj mandej … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

25 Korrik, 2013 · 3 Komente

Një diskutim mbi informacionin

Pjesë nga një intervistë me Umberto Eco-n (Umberto Ekon), nga Patrick Coppock (Patrik Kopok), 1995 Përktheu Boiken Abazi Umberto Eco është profesor i semiotikës (studimi i shenjave dhe simboleve), i … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

6 Dhjetor, 2012 · Lini një koment

Përtej Mistikës dhe Pozitivizmit Ligjor

E ndoqa me vëmendje polemikën e zhvilluar këto ditë në mes të Astrit Canit dhe Ardian Vehbiut në lidhje me çështje të gjuhësisë shqipe, siç janë norma e standardizuar e … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

7 Tetor, 2012 · 8 Komente