rrethana & rrethina

Kritikë dhe Aktivizëm

Arkiva Kategorie: Shkencë

Pse nuk revoltohemi? Pse revoltohemi? – pjesa I

Luc Boltanski  Përktheu: Dilfirus Vrioni “Mos harroni kurrë, se njerëzit, që revoltohen, janë gjithnjë më përpara jo vetëm nga sociologët, por edhe nga politikat”. Ky tekst, është publikuar në numrin … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

19 Maj, 2014 · 2 Komente

Sociologjia si apologji për kapitalizmin

Martin Nicolaus Më poshtë po botojmë një kritikë të mprehtë të sociologjisë, të cilën Martin Nicolaus e shtroi në formë fjalimi në konferencën e Shoqatës së Sociologëve Amerikanë, në vitin … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

9 Dhjetor, 2013 · Lini një koment

Moderniteti Filozofik Gjerman: Anti-Psikologjizmi tek Kanti, Hegeli dhe Marksi

Gent Carrabregu Filozofia, si ligjërim autonom brenda shkencave humane gjithmonë ka pasur një raport shumë polemizues me fusha të caktuara shkencash humane. Ky raport madje, disa herë është identifikuar aq fort me filozofinë sa … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

10 Maj, 2013 · Lini një koment