rrethana & rrethina

Kritikë dhe Aktivizëm

Arkiva Kategorie: Drejtësi

Shërbëtori më besnik i njeriut pronar

Shënime paraprake për një trajtim të instrumentit të dhunës konservatore-reaksionare Arbër Zaimi Burroughs: Sa më pak qen të kem përreth, aq më mirë. Nuk më pëlqejnë qentë. Nuk më pëlqen … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

29 Mars, 2017 · Lini një koment

Sovranitet, apo “gjithçka është e lejuar”

Arbër Zaimi Në vitin 2000 në Francë u publikua një film që shkaktoi shumë skandal aty e gjetiu në botë, filmi “Baise-moi” i regjisoreve Virginie Despentes (autore e novelës mbi … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

5 Gusht, 2015 · 1 Koment

Gjykata Speciale dhe shqiptarët “borxhlinj”

Arbër Zaimi Historiani e antropologu David Graeber në veprën e tij kushtuar historisë së borxhit prej një qytetërimi tek tjetri në 5000 vitet e fundit, e paraqet borxhin ndër të … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

19 Maj, 2015 · Lini një koment

Parimet e VETËVENDOSJE!-s për një Qeveri Emergjente

Projekt Marrëveshje për Kornizat Politike e Operative të Qeverisë Emergjente  In English: Vetevendosje!’s basic principles for emergency government I. Dialogu Parimet bazë të Qeverisë Emergjente Qeveria e Republikës së Kosovës nuk … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

28 Qershor, 2014 · 1 Koment

Pushteti i Zanafillës Ekskluzive

  Gent Carrabregu Një hap përpara drejt të bërit përjashtim i llojit të vet (sui generis) na ka dërguar një hap mbrapa në rrugën drejt të bërit sovranë të vetvetes … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

26 Dhjetor, 2013 · 2 Komente

7 argumenta në ndihmë të Amerikës

Arbër Zaimi Argumentet se pse armët kimike të Sirisë u dashka të sillen në Shqipëri janë disi të çuditshme. Disa thonë se ky akt do ta përmirësonte ndjeshëm imazhin e … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

13 Nëntor, 2013 · 2 Komente

Drejtësia dhe Barazia – Një Dilemë Politike?

Drejtësia dhe Barazia Një Dilemë Politike? Paskali, Platoni, Marksi Botuar më 2012 tek “The Borders of Justice“, Temple University, Philadelphia. Etien Balibar Titulli i prezantimit tim s’duhet të sjellë keqkuptime: … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

23 Nëntor, 2012 · 2 Komente