rrethana & rrethina

Kritikë dhe Aktivizëm

Arkiva Kategorie: Uncategorized

Jameson: E majta të mendojë si do të dukej shteti i saj, e jo t’ia lërë shtetin fashistëve.

Intervistuar nga Filip Balunovic Një nga zërat më të rëndësishëm të së majtës, Fredric Jameson, në këtë intervistë na sjell disa nga reflektimet e tij mbi teorinë politike bashkëkohore, drejtimet … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

30 Mars, 2017 · Lini një koment

13 gjëra që s’t’i mësojnë mbi “shkencën e ekonomisë”

Ha Joon Chang “Shkenca e ekonomisë” në fillim fare quhej “ekonomi politike” Ekonomiksi është politikë, dhe kurrë s’mund të jetë shkencë. Megjithatë shkolla që mbizotoëroi në ekonomiks, shkolla neoklasike, ia … Vazhdoni leximin

Vlerësojeni këtë:

27 Gusht, 2014 · 2 Komente

Postuar fillimisht tek Globalisti:
Në një postim të kaluar, kam analizuar trendin e rënies ekonomike në Shqipëri gjatë viteve të fundit. Fatkeqsisht, të dhënat e reja për tremujorin e tretë…

Vlerësojeni këtë:

17 Janar, 2013 · Lini një koment